Université Hassan II - 19 rue Tarik Bnou Ziad - Casablanca

 

Quand: Samedi 15 november 2008.    

 

Où: Casablanca (Maroc)   

 

Adresse: Faculté de Médecine et de Pharmacie de Casablanca

 

Parleurs: Pr. Dr. Idrissi, Dr. Desruelles, Dr. Ferroudji, Madame Bouchez, Mademoiselle Azza.

- Korrectie knieinstabiliteit via arthroscopie.

- Korrectie luxatie van de fibulaire pezen.

- Traumatologie van de cervicale regio.

- Susa model bij autistiche kinderen.?

 

15 november 2008, D-Day, we dachten tja, het isde tweede keer, we zullen zeker minder stress hebben… Niets is minder waar,daar stonden we dan… vol hoop, verwachting maar vooral spanning. Dit jaar hadden we andere thema’s, andere sprekers op één trouwe spreker-vriend na..

Opnieuw stonden ze daar, onze moedige sprekers, duizende kilometers hebben ze afgelegdom met heel hun hart en verstand hun kennis en vakmanschap te delen met anderecollega dokters uit Marokko. De thema’s werden met veel enthousiasme onthaald,er werden veel vragen gesteld maar er werd vooral met veel aandacht geluisterd. Er werden, koortsig, nota’s genomen.

Maar wie de echte sterren waren, waren degehandicapte kindjes die deel uitmaakte van de school die Dr. Ferroudji hadhelpen renoveren en die hij regelmatig bezoekt om gratis consultatie teverlenen en medicijnen uit te delen. Ze waren er om eens van dichtbij te zienwat vzw Kennis Zonder Grenzen allemaal doet. Ze hadden het er naar hun zin… Enop het einde waren er verrassingen voor jong en oud. De harde kern bleefachter, oververmoeid maar zo voldaan, we keken elkaar aan en dachten “wauw,what a day, hop naar volgend jaar in Marrakech?”